![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Turşu Limonla mı Sirkeyle mi Yapılmalı,turşu yapmanın püf noktaları , sirke ile yapılan turşular , limon ile yapılan turşular , hangi turşuda limon kullanılır , hangi turşu yapımında sirke kullanılır
Sofralarımızdan noksan etmediğimiz derhal herkesin damak tadına müsait olan turşu kimilerine göre limonla, kimilerine göre ise sirke ile kurulan denilse de halen bir netlik kazanamamıştır. Bilinen şudur ki sadece limonla kurulan turşular vardır. Sirke ile yapılan turşular da. Sirke ile turşusu kurulan sebzelere, patlıcan kelek, acur, salatalık, pancarı, limon ile turşusu kurulan sebzelere; ak ve kırmızı lahanayı söyleyebiliriz. Bazı sebze ve meyvelerde ise ne sirke ne de limon suyu kullanılıyor. Turşu yapmaya en elverişli meyveler; kavun, karpuz, elma ve üzümdür. Turşular daha çok sebzelerden yapılır. Bunların en başında salatalık, patlıcan, domates, biber, lahana, fasulye, pancar ve havuç gelmektedir. |