![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Fransız mutfağının vazgeçilmez ara sıcaklarından biri olan aş çeşidi.Tabii ki pişirmek için kullanılan kurbağalar dere kenarlarından toplanamaz, özel olarak bu amaçla çifliklerde yetiştirilir. iyice temizlenip çıtır çıtır kızartıldıktan sonra, üzerine tereyağı, sarımsak ve kekikten yapılan bir sos gezdirilir.Kızartılmış sütlü ekmek ile tüketilir. Güzel tadı varmış;D biraz kuş etine hatta sanki alabalık gibi balık kokusu taze taze kurbağa bacaĞı cok pahalı ozel resturantlarda satılır alternatif besin.Bulgarlar cok sever bunu ama, fakat her kurbağa bacağı da yenmez bu nedenle, kurbağa seçiminde dikkatli olunması gerekir.Yıkandıktan ve ayıklandıktan sonra sirke içinde bikaç gün bekletmek sureti ile terbiyelenen bacak, bir tavada az bir sıvı yağ eşliğinde kızartılır.İsteğe göre katılacak ince doğranmıs biber, domates ve soğan da olayın sosu yerine gecer. alıntıdır |