![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler Ispanaklı harç için:400-450 gr. ıspanak1 dilim tost ekmeği ya da ekmek1 aş kaşığı galeta unu4 tane yumurta2 aş kaşığı sıvıyağTuz karabiberPatates püresi için:3 tane orta boy patates2 kaşık tereyağı1 çay bardağı sütTuz, karabiberTarif Ispanağı ayıklayıp bol suda yıkayın.Daha sonra mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Ekmeği suda ıslatıp suyunu iyice sıkın.Ispanak püresi, ekmek, galeta unu, sıvıyağ, yumurta sarılarını, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.Yunurta aklarını bir tutam tuz ile iyice çırpın ve köpürtün.Ispanak püresine ekleyerek tahta bir kaşıkla yavaşca karıştırın.Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine karışımı yayın.Daha önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.Ispanaklı karışımı fırından çıkarır çıkarmaz tomar şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.Patatesli harç için;Patatesleri soyup haşlayın.Sıcakken ezerek püre şekline getirin.İçine tereyağı tuzu ve sütü ileve ederek karıştırın.Soğumuş olan ıspanak püresini açın yağlı kağıttan çıkarın.Daha sonra hazırlamış olduğunuz patates püresini ıspanaklı zemine yayıp yine sıkıca tomar şeklinde sarın.4-5 cm kalınlığında dilimleyerek servis yapın. |