![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler 1 kg patates600 gr biftek2 soğan5 aş kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberKimyonKırmızı pul biberKekikKızartmak için:Ayçiçek yağıSos için:3 domates1 su bardağı domates püresi3 aş kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberÜzeri için:Sarımsaklı yoğurtMaydanozTarif Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.Kağıt havlu üzerine alın.Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Etleri şerit halinde kati ve soğanlara ekleyin.Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin.Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun.Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Servis tabağına patatesleri yayın.Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin.Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın |