Zencefilli Çocuk Kurabiyesi
Malzemeler 100 gr. tereyağı1 çay bardağı pudra şekeri1 tane yumurta2-2,5 su bardağı ak un ve tam buğday unu karışımı1 tatlı kaşığı zencefilSüsleme için 80 gr. çikolata, damla çikolatalarıTarif Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın.Çikolata haricindeki tüm malzemeleri katıp yoğurmaya başlayınHamur cıvık olduysa azar azar un ek ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.Unu kontrollü katın, hamurun katı olmaması gerekiyor.Daha sonra hamuru iki ya da üç parçaya bölün, hafif unlayarak merdane yardımıyla yarım santimden az daha ince açın.Daha sonra yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kati ve fırın tepsisine dizin.Damla çikolataları kurabiyeye göz şekli verecek şekilde yerleştirin.Artan hamuru elinizle toplayıp yine açın ve kalıpla yine kesin.Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 8-10 dk. kadar çok kızartmadan pişirin.Kurabiyelerin soğumasını beklerken, ocakta kaynamakta olan suyun içine başka bir kap koyarak içine çikolatayı alın.Ve bu şekilde benmari usulü çikolatanın erimesini sağlayın.Eriyen çikolatanın içine kurabiyelerin bir kısmını saç şekli alacak şekilde batırın.Kürdan yardımıyla çikolatadan ağız ve burun çizin.Siz bu işlemleri yaparken çikolatanın altındaki su ocakta kaynamaya devam etsin, ters takdirde derhal donacaktır.Tüm kurabiyeler bittikden sonra çikolataların donmasını bekleyip minik ellere ikram edilinceye kadar yüksek bir yere kaldırın
|