![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Kurban Kavurması Malzemeler 2 kg kurban eti1 su bardağı sıvı yağ2 tane soğan.3-4 tane domates.8-10 tane biber.Mantar ve kekikArzunuza göre tuz.Kurban Kavurması Yapılışı Tenceremize sıvı yağımızı koyuyoruz, yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış etimizi ek ederek orta ateşte 10 dakika kavuruyoruz.Daha sonra doğranmış soğanlarımızı ek edip ocağımızı kısıp, ağır ateşe alıyoruz.Ara sıra karıştırarak 5-6 dakika daha pişirip etin pişmesini denetim ediyoruz.Et yumuşadıysa harlı ateşe çevirip kuşbaşı doğranmış domates, biber ve mantarı ek ediyoruz.Tuzunu da atıp 3-5 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz.Yemeğimizi 5-10 dakika dinlendirirsek lezzetlenecek, servis yaparken üzerine kekik serpiştirirsek güzel bir ıtır yayacaktır.Not: Kurban eti taze olduğu için kavurma yaparken malzemeyi biraz küçük doğrarsak pişirmesi basit olur. |