![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler: 600-700 gr tavuk göğsü 2-3 tane tatlı yeşil biber 4 tane domates 2 orta boy soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 2 diş sarımsak yarım çay bardağı sıvı yağ sıvı yağ 200 g rendelenmiş kaşar peynir tuz ve baharat (karabiber, pulbiber, kişniş, kimyon) Krep için; yarım litre kaynamış ve soğutulmuş süt 3 yumurta yarım su bardağı sıvı yağ sıvı yağ yarım çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker un göz kararı (hamur akışkan olacak) Hazırlanışı: Tavuk, biber ve domatesi küçük karelere doğrayalım, kalan malzemeleri ince doğrayalım. Derin bir tavaya yağı dökelim. Tavuğu kızartalım, suyu çekildikten sonra soğanı ekleyelim, 5 dk sonra biber ve domatesi ekleyelim. Tüm malzemeler piştiğinden emin olduktan sonra kalan malzemeleri ekleyelim ve altını kapatalım. Krep malzemelerini karıştırıp orta kalınlıkta krepler pişirelim. Her krepin içine iki aş kaşığı harçtan koyalım. Üzerine biraz kaşar peynir koyalım ve sarma şeklinde kapatalım ve tepsiye dizelim. Tekrar üzerine peynir dökelim. Üzerinden hafif zeytinyağı ya da ayçiçek yağı gezdirelim, ve 250-300 radde ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun. |