![]() |
![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Kadayıflı Muhallebi Malzemeler: 400 gr tel kadayıf 1 su bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz) 5 kaşık tereyağ 6kaşık toz şeker Muhallebi: 1 litre süt 2 fincan şeker 2 kaşık nişasta 4 dolu kaşık un 1 yumurta 1 poşet toz krem şanti Yapılışı: Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve kuru bir yerde bir iki saat kurutalım, nemi iyice gitsin. Kadayıfları elinizi aldığınızda kuru olmaları gerekiyor. Büyükçe bir tavaya 5 kaşık tereyağ, 6 kaşık şeker ve tel kadayıfları koyalım. İrmik helvası yapar gibi kavurmaya başlayalım. Kadayıfların rengi yavaş yavaş dönmeye başlayınca ateşi kapatalım. (yaklaşık 30-35 dakikka sürebilir) Bir tencereye süt, yumurta, şeker ve unu koyalım ve mikserle hiç pürüz kalmayıncaya kadar karıştıralım. Sütü ateşe alalım ve çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek muhallebiyi pişirelim. ocağın altını kapatalım, ılımaya bırakalım.Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım. Kavrulmuş kadayıfları arzuya gore koz veya fındık ile karıştırın. Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını bastırarak borcama koyalım. Üzerine iyice soğumuş olan muhallebiyi dökelim. En üste tel kadayıfların kalan yarısını düzgünce yayalım. Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım. Afiyet Olsun |