Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:45
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Yoğurtlu patates eşliğinde iftar menüsü




Yoğurtlu Patates


Malzeme


500 gr. az yağlı parça et
1 su bardağı nohut
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 aş kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ, Haspir (isteğe göre kuru nane)
Yeteri kadar su

Tarifi


Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla beraber tuz ve su konarak iyice haşlanır. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ek edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ek edilip iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.Daha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür. Aş servise hazırdır.





İçli Köfte

Malzemeler 1bardak ince bulgur
1,5bardak İrmik
İç harcı için:
300gr kıyma
1çay bardağı koz
1 tutam taze kişniş
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
köfte baharı
karabiber tuz

İlk önce içli köftenin bulgurunu ve irmiği bir kaba alın. Bulgurun üzerine sıcak su ek edip demlendirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağ döküp kızdırın. Üzerine kıymayı ek edin, kavurun. Üzerine yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ek edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine 1 tutam ince kesilmiş taze kişniş ve maydanoz ek edin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Demlenmiş olan irmiği ve bulguru; üzerine ılık su ek edin. Daha sonra tuz, karabiber, kimyon katıp karıştırın. Elinizle bulgurlu karışımı yuvarlak ve çukur olarak açın. İçine kıymalı iç harcı pay edip kapatın.
Bir tencere sıcak su döküp kaynatın. Sıcak suyun içine içli köfteleri ek edin ve haşlayın. Pişen köfteleri servis tabağına çıkartın. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.




Kaşar Peynirli Tavuk Sarma
5 Adet Pirzolalık Tavuk
1 Su Bardağı Kaşar Peynir Rendesi
½ Demet Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Köri
Pulbiber
Kekik
Kürdan
Tarifi
Maydanozları ince ince kıyıp baharatlar ve kaşar peyniri ile harmanlayın. İnceltilmiş tavukları da aynı şekilde zeytinyağına bulayın. Tavukların içlerine peynirli harçtan koyup sarın ve kürdan ile kapatıp üzerini örterek buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletin.Yağlanmış fırın tepsine dizin 160 radde fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.



Domatese Doldurulmuş Salata


malzemeler:


3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme)3 adet patates1 adet havuç2 adet salatalık3 çorba kaşığı mayonez4 diş sarımsaktuz15-20 domates

hazırlanması:
1. süzme yoğurdunuz yoksa bir gece önceden içerisine kağıt havlu serilmiş bir tel süzgece 3 çorba kaşığı yoğurdu koyun. süzgeci boş bir yoğurt kabına veya kaseye oturtun ve bu halde buzdolabında bekletin.
2. havucu ve patatesi haşlayın. minik küpler şeklinde doğrayın.
3. salatalığın kabuklarını soyun. bunları da küp küp doğrayın.
4. yoğurdun içine dövülmüş sarımsak, mayonez, doğranmış salatalık, havuç, patates ve tuz ekleyip karıştırın.
5. domateslerin tepelerini hafifçe kati ve içlerini oyun. içlerine salatayı doldurun. madanozlarla süsleyerek servis yapın.




Profiterol

Hamur Malzemesi;

1 Su bardagi un
1,5 su bardagi su
5 Yumurta
100 gr Margarin
1 Çay Kaşığı seker
Yarim cay Kaşığı tuz


Hamurun yapilisi;

Tencereye suyu koyun, margarini ekleyin, erisin icinde. Daha sonra unu, tuzu ve sekeri ek edin, surekli ve hizli bir sekilde karistirin. Kaynamaya baslayinca ocaktan alin, biraz soguyunca, teker teker yumurtalari kirmaya baslayin.. Once bir adet kirin, Iyice yogurun, once civik ele yapisan bir hamur oluyor ama yogurmaya devam ettikce, hamur kendini topluyor. Yumurtalar bitene kadar bu isleme devam edin.. Unutmayin hamurun kabarmasi yumurtalari birer birer ekleyip hamurla karistirmaya bagli...


Krema Malzemesi;

1 Cay bardagi un
2 Cay bardagi toz seker
2.5 Su bardagi sut
1.5 tatli kasigi nisasta
2 Yumurta sarisi
1 Paket vanilya

Kremanin yapilisi;

Vanilya haric, butun malzemeyi bir tencereye koyun ve pisene kadar karisrin, kaynayinca ocaktan alin, vanilyayi ekleyin, eger topaklandi ise mikserle bir kez cirpin.. Arada karistirarak sogumasini saglayin...


Bezelerin yapim ve firinlama asamasi;

Hamurunuzu yarim saat kadar buzdolabinda dinlendirin...Daha sonra hafifce yagladiginiz tepsiye ( yada yagli kagit ustune de olur) karisimdan, 1 tatli kasigi alip, ikinci bir tatli kasigi ile iterek, yada yagladiginiz bir parmaginiz ile iterek (o vakit ele yapismiyor) 2 ser cm ara birakarak dizin.. Hamurunuz kabaracaktir unutmayin...
Onceden 200 C de isittiginiz firina koyun, yaklasik 15 dk kadar pissin, Isiyi 150 dereceye dusurerek 20 dk daha pisirin..Bezeleri firina attiktan itibaren kesinlikle firinin kapagini acmayin, Bu cok onemli acarsaniz hamurlar kabarmaz..Biraz iliyinca hazirladiginiz kremayi sIkma tupune koyup, hamurlara kremayi siringa edin..
Simdi sira geldi sosuna

Cikolata sos icin;

1 su bardagindan iki karis noksan seker
3 çorba kasigi kakao
1 cay bardagi su
3 çorba kasigi margarin

Hazirlanisi;

Sekeri, suyu, kakaoyu tencereye koyup kaynatin, kaynayinca atesten alip margarini ekleyin ve sogutun, soguduktan sonra bir tabaga dizdiginiz profiterollerin ustune dokun...

Afiyet Olsun
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
eşliğinde, iftar, menüsü, patates, yoğurtlu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:16.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
escort bayan mersin escort alanya eskort