![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Yüzük Çorbası MALZEMELER mantı nohut parça et yoğurt limon suyu yumurta tuz kırmızı biber yağYAPILIŞI Küçük küçük doğranmış parça etler, akşamdan ıslatılmış nohutla beraber düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Üzeri taşacak kadar su ek edildikten sonra kaynatılır. Kaynadıktan sonra içine mantılar da ek edilir. Mantılar pişerken ayrı bir yerde yoğurt, limon suyu ve yumurta çırpılıp çorbaya ek edilir. İçine tuzu da ek edilip bir iki taşım kaynatılır. Servis sırasında üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir Pirinç Pilavı 2 su bardağı baldo pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 3 su bardağı tavuk suyu, et suyu veya su (sıcak) Tuz Pirinç Pilavı Tarifi Pirinci yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatın. Suyunu süzün, bol suda berraklaşmcaya kadar iyice yıkayın, süzülmeye bırakın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın. İçine süzülmüş pirinçle beraber bir tutam tuz atın. Kısık ateşte, pirinç taneleri şeffaflaşıncaya kadar, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirincin üzerine sıcak tavuk suyunu (veya suyu) boca edin. Tuzuna bakın; dilediğiniz kadar ek edin. Orta-harlı ateşte bir taşım kaynatın. Hemen ateşin altını kısm. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Pirinç suyunu çektiğinde altı ince ince çıtırdamaya başlar; pilavın piştiğini bu sesten de anlayabilirsiniz. Kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Pirinç pilavını tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın. Karnıyarık Karnıyarık malzemeleri; 6 patlıcan, 2 soğan, 3 domates, 250 gram kıyma, sıvıyağı, margarin, 1 bardak et suyu, yarım demet maydanoz, karabiber, tuz.Karnıyarık yapılışı; ilk yapmamız gereken patlıcanları alacalı olarak soymak olacaktır. Daha sonra tuzlu suda patlıcanları yarım saat kadar bekletelim. Süre bittikten sonra patlıcanları bol su ile yıkayalım. alıntıalıntıDomateslerin kabuklarını soyalım ve 6 dilimi ayıralım. Art kalan kısmını küçük parçalar halinde doğrayalım. Soğanları da zar şeklinde doğradıktan sonra boş bir tavada yağ kızdıralım. Bu yağın içinde patlıcanları kızartalım. Başka bir tavada da 2 kaşık margarin eritelim ve soğanları 2 dakika kadar kavuralım. Kıymanın büyük kısmını koyup kavurma işlemini sürdürelim. Kıymalar su salıp çektikten sonra domatesleri atalım ve kavuralım. Kavurma işlemi sona erince tuz, biber ve kalan kıymayı koyalım. Bu karışımı patlıcanların içine dolduralım ve hepsinin üstüne ayırdığımız birer dilim domatesi koyalım. Bu şekilde hazırlanmış patlıcanları tepsiye dizelim. Tepsiye 1 bardak et suyu dökelim ve fırına sürelim. 20 dakika fırında pişirdikten sonra maydanoz serperek servis yapalım. cacık Malzemeler: 3 tane salatalık 2 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 bardak su 4 diş sarımsak Tuz Yapılışı: Yoğurdu kaşıkla iyice çırpınız.Üzerine bir bardak su koyup, iyice karıştırınız. Suyla yoğurt birbirine karışıp, kıvama gelince, üzerine kabuklarını soyduğunuz salataları rendeleyiniz. Zeytinyağı ve tuzu da koyarak tekrar karıştırıp, kaselere boşaltınız ve servis yapınız. İstenirse, havanda ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz. kaymaklı ekmek kadayıfı Malzemeler: 1 Ad Ekmek kadayıfı. 3 kg toz şeker. 3 kg su. 1/2 Limon. ŞerbetinHazırlanışı: Su ve şekeri alacak büyüklükteki tenceremize 100 gr toz şeker koyulup ocağa alınır kısık ateşte yavaş bir şekilde karamelimiz e edilir içine 3 kg suyumuz ve art kalan şekerimiz eklenir limon sıkılır kaynamaya bırakılır 45 dk kaynayan şerbet soğumaya bırakılır. Kadayıfın hazırlanışı: Ekmek kadayıfı kendinden büyük kalın bir tepsiye alınır üzerne 40 c sıcaklığında ılık su verilirek ekmek kadayıfı ıslanır 15 dk beklenir suyu tepsi yan tutularak süzülür 1,2 dk bu şekilde su süzme işlemi yapılarak ekmek kadayıfı ocağa alınır şerbet eklenir kısık ateşte kaynatılır sık,sık üzerine kaşık yardımıyla şerbet verilir bu işlem ekmek kadayıfı şerbeti çekene kadar devam edilir ,Soguduktan sonra porsiyonlara ayrılarak süt kaymağı ile servi ediliR''''''''''''''AFİYET OLSUN''''''''''''' Not:Ekmek kadayıfını yufkacılardan alabilirsiniz .1adet ekmek kadayıfından 20 prs çıkmaktadır şeker karamelize ederken şekeri yakmamaya özen gösterirseniz lezzetli bir tatlı elde edersiniz. Afiyet olsun |