![]() |
![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Ezogelin Çorbası Malzemeler 1 fincan pilavlık bulgur 1 fincan kırmızı mercimek 1 fincan pirinç 1 adet soğan 1 adet havuç tereyağ tuz, karabiber, kimyon, nane 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tarif Bulgur,pirinç, mercimek tencereye konur. Soğan küçük doğranıp tencereye eklenir. Havuç isteğe göre rendelenip ya da küçük doğranıp malzemeye eklenir. Üstüne çıkana kadar su konur. Tuzu,karabiberi ve kimyonu da eklenerek kaynamaya bırakılır. Düdüklüde yaklaşık 15 dakika pişirilir. Diğer tarafta iki kaşık tereyağına biber salçası ve domates salçası eklenerek tavada kızdırılır. Nanesi de eklendikten sonra pişen çorbaya ek edilir. not:Çorbaya sosu ek edilmeden önce eğer istenirse blenderden geçirilebilir.Daha koyu kıvamda ve taneli sevenler için buna gerek yoktur. Paçanga Böreği Kullanılan Malzemeler: 2 adet yufka yarım kangal sucuk 250 gr kaşar peyniri yumurta(bulamak için) galeta unu Hazırlık kaşar peynirini rendeleyin.sucukları minik küpçükler halinde doğrayıp birbirine iyice harman edin. Tarifin Hazırlanışı 2 yufkayı üst üste koyup önce 4 e sonra 8 e bölün. toplamda 16 adet ücgenimiz olacak. herbir ücgenin kalın kenarına içten bol miktarda koyup sarın ucunu suya batırıp yapıştırın hacırladıgımız börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp(bu işlemi yapmazsanız çok yag çekiyor.baya agır oluyor) altın sarısı olana kadar kızartın. 1 kişiye 4 adet börek fazlasıyla yetiyor.servis kişi sayısına ondan 4 dedim.bu ölçüye göre ayarlama yapabilirsiniz. içini bol koymayı unutmayın lezzetin sırrı içinin bol olmasında .. Kuzu Kavurma Malzemeler: 1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı) 1 su bardağı su Yarım çorba kaşığı tuz 125 gr. margarin Hazırlanışı: 1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ek edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın. Etler, suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile beraber servis yapın Tiramisu Malzemeler: 1 adet hazır kek (ortadan ikiye ayrılmış) 2 aş kaşığı dolusu un 1/2 lt. süt 1 çay kaşığı nescafe 1 adet labne peyniri 1 küçük kutu portakal suyu 2 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya 2 çay bardağı toz şeker kakao Tiramisu Tarifi: Ufak bir tencereye yarım litre sütü katınız. Daha sonra 2 adet yumurta sarısını süte iyice yedirerek karıştırın. 2 çay bardağı şekeri de ek edip karıştırmaya devam edin.. Sonra 2 kaşık unu ve vanilyayı da ek ettikten sonra mikser ile çırpın. Karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirmeye bırakın. Diğer yandan keki ıslatmak için 1 bardak portakal suyuna 1 çay kaşığı nescafeyi koyup karıştırın.Kekin alt katını iyce ıslatın.Diğer taraftan muhallebi kıvamına gelen karışımın içine labne peynirini ek edin ve 2 dakika kısık ateşte karışımı iyice karıştırın.(topaklanmaması için gerekirse mikserleyin) karışımı birkaç dakika çırptıktan sonra altını kapayın ve ıslatmış olduğunuz kek tabanının üstüne yarısını dökün.. Diğer ikinci kat keki de üstüne katın ve portakal suyu ile ıslatıp diğer kalan karışımı üzerine ek edin. Kenarlarını krema ile kapayın. Üstüne tel süzgeç yardımıyla kakao döküp soğumaya bırakın.Buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun |