![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Acıbademli Vişneli Pasta
Malzemeler 800 gr vişne 100 gr acıbadem kurabiyesi 150 gr un 2 Tatlı kaşığı kakao 100 gr pudra şekeri 1 Adet yumurta 500 gr taze kutu peynir 6 Yaprak jelatin 100 gr mararin 2 Yemek kaşığı vişne suyu 250 ml. kremşanti Tuz Hazırlanışı · 75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın. · Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin. · Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin. · Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın. · Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin. · Üzerine çatalla delin. · 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin. · Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın. · Jelatini soğuk suda ıslatın. · 400 gr vişneyi püre haline getirin. · Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın. · Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin. · Buzdolabına koyun. · Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle beraber kremaya katın. · Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin. · Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın. · 250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin. · Üstüne kalan kakaoyu serpin. |