Somon ve Mantarlı Tart
Tarif Malzemeleri4 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)2 su bardağı un1 çorba kaşığı soğuk su200 gr somon fileto (ince dilimlenmiş)1 paket mantar (küp doğranmış)1 tane soğan (yemeklik doğranmış)1\2 çay kaşığı karanfil1\2 çay kaşığı muskat1\2 çay bardağı krema1 çay bardağı eski kaşar (rendelenmiş)2 çorba kaşığı tereyağı1 tane yumurta sarısı Tarifin HazırlanışıHamur için ilk 4 malzemeyi mutfak robotundan kum kum olana kadar çekin.Unlanmış tezgaha alarak elinizle yoğurun.Tart kalıbının içine yağlı kağıt açın ve üzerine hamuru yayın.15 dakika buzdolabında dinlendirin.2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve mantarları ek edin.Mantarlar suyunu bıraktığında soğan ve baharatları ek ederek suyunu çekene kadar pişirin ve kenara alın.Mantarlar soğuduktan sonra krema,yumurta sarısı ve peynirin yarısını ek ederek homojen kıvam alana kadar karıştırın.Karışımı hamurun içine dökün ve üzerine kalan peyniri yayın.Tartı 200 derecede 30 dakika pişirin. alıntı
|