Moo Goo Gai Pan-Mantarlı Tavuk
Tarif Malzemeleri2 tane derisiz tavuk göğsü2 çorba kaşığı soya sos (Marinasyon)1 çorba kaşığı pirinç sirkesi (Marinasyon)1 çay kaşığı susam yağı (Marinasyon)1 çorba kaşığı mısır unu (Marinasyon)10 tane kültür mantarı (4’e kesilmiş (Marinasyon))100 gr soya filizi ( Marinasyon)10 tane kestane (pişmiş ve 2’ye kesilmiş (Marinasyon))1 diş sarımsak (dövülmüş (Marinasyon))1\2 tane Knorr Tavuk Suyu (Sos)2 çorba kaşığı istiridye sos ( Sos)1 çay kaşığı şeker (Sos)1.5 çorbakaşığı mısır unu (Sos)300 ml su (Sos) Tarifin HazırlanışıMarinasyon için ilk 4 malzemeyi karıştırın. Şerit doğradığınız tavukları marinasyona ek edin. 15 dakika marine edin.Sos için tüm sos malzemelerini kısık ateşte kıvam alıncaya pişirin.Tavayı iyice kızdırın 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını ek edin.Tavukları marinasyondan çıkarın ve çok hızlı bir şekilde soteleyin.Tavukları bir tabağa çıkarın ve 1 çorba kaşığı yağ daha ek edip mantarı,kestaneyi,sarımsağı ve son olarak soya filizini yaklaşık 2 dakika soteleyin.Son olarak tavukları ek edin ve 1 dakika daha yüksek ateşte çevirin.Kıvamlı sosu tavukların üzerine dökün ve 1 dakika pişirerek servis edin. alıntı
|