Sebzeli Erişte Böreği
Malzemeler: 250 gr erişte 4 taze soğan Yarım su bardağı bezelye 1 çay bardağı adet mısır 200 gr mantar 3 aş kaşığı zeytinyağı Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri İç harcı için 4 yumurta ¾ çay bardağı ayçiçeği 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 tepeleme aş kaşığı un 1.5 su bardağı süt Tuz Karabiber Hazırlanışı: Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları ince doğrayın. Taze soğanları 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin. Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Yumurtaları mikserle çırpın. Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, tuz ve karabiber ekleyin. Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Alıntı.
|