Tahin Helvalı Tatlı Çörek Tarifi
Tahin Helvalı Tatlı Çörek Tarifi MALZEMELER 7 su bardağı tepeli un3 su bardağı su1.5 aş kaşığı instant kuru maya1 tatlı kaşığı tuz ARASI İÇİN 100 gr. Tereyağı250 gr. tahin helvası Unu hamur yoğurma kabının içerisine alın.Ortasını açın, su, maya ve tuzu ek edin.Yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurun üzerini havlu bir bez ile örterek mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak merdane ile açın.Büyük boy servis tabağı boyutlarında açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürün.Tahin helvasını çatal ile ezerek hamurun üzerine serpiştirin.Bir ucundan başlayarak tomar şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayın.Diğer hamur bezelerine de aynı işlemi uygulayın.Her hazırladığınız bezeyi bir diğerini yapana kadar dinlendirin ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın tahinli çöreği ve tavada kızartın.Afiyet olsun
|