![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
ZEYTİN YAĞLI FASULYE
1 kg boncuk fasulye 2 Tane soğan 2 Tane domates 2 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Çorba kaşığı salça 2 Tane kesmeşeker Tuz [İMG]http://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/247.jpg8[/İMG] * Fasulyelerin kılçıklarını bütün olarak ayıklayıp yıkayın. * Yayvan bir tencerenin ortasına 1 tane domatesi bütün olarak yerleştirin. * Fasulyeleri, domatesin çevresine düzgün bir şekilde dizin. * Soğanları halka halka doğrayıp, her sırada bir fasulyelerin üzerine yerleştirin. * Diğer domatesi rendeleyip, salça ile karıştırarak fasulyelerin üzerine dökün. * Zeytinyağı, tuz, şeker, ve 1 su bardağı su ek ederek kısık ateşte 40 dakika pişirin. * Servis tabağına aksi çevirerek soğuk olarak servis yapın. ZEYTİN YAĞLI BİBER DOLMASI 3 Su bardağı pirinç 8 Tane soğan 3 Su bardağı zeytinyağı 2 Tane domates 1 Demet dereotu 1 Kilo dolmalık biber 1 Çay kaşığı şeker Çam fıstık, kuşüzümü, karabiber, yenibahar Hazırlanışı * Pirinci ayıklayıp yıkayın. * Tencereye 2 su bardağı zeytinyağını alıp, kızdırın. * İçine pirinçleri ekleyin ve ardından çam fıstığı ve tuzu ek edin. * Fıstıklar pembeleşene dek bir kaşıkla karıştırın. * Soğanları rendeleyip, sıkıp suyunu akıtın ve pirinçlere ek edin. * Beş dakika daha kavrun. * Domatesleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. * Küçük parçalara kesip, soğanlı pirince ek edin. * Bir müddet karıştırarak yağını ve suyunu çekmesi için bekleyin. * Sonra tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümü ve şeker katıp karıştırın. * Tencerenin kapağını kapatıp, bir süre bekletin. * Yarım saat sonra iri dolmalık biberlerin içini oyun ve hazırladığınız karışımı doldurun. * Dökülmemesi için ağzını ince bir dilim domates ile kapatın. * Tencereye yerleştirdiğiniz biberlerin üzerine bir tabak kapatın. * Dolmaların kenarlarından tencereye 5 su bardağı su koyun. * Orta ateşte suyunu çekene dek pişirin. |