![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Peperoni con Acciughe e Capperi yani Ançüezli ve Kaparili Közlenmiş Biber
malzemeler: 6 kişilik * 6 kırmızı, 6 sarı renkli çan biber * 3 tane sarmısak, ince ince doğranmış * 1 çay bardağı kapari, tariş satıyor * 105 gr. ançüez, tariş satıyor * 1 avuç taze fesleğen ya da mercanköşk * öğütülmüş tane karabiber * sızma zeytinyağı tarif: 1. Biberleri yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin. 2. Elektrikli ızgarada, fırında ya da ocağın üzerinde bütün derisi kapkara olana kadar közleyin ve plastik bir torbaya koyup birkaç dakika bekleyin. Bu işlem derisinin çabuk soyulmasını sağlar. 3. Biberleri soyduktan sonra içini temizleyin ve ince bir şekilde dilimleyin. 4. Üzerine sarmısağı, kaparileri, ançüezi, fesleğeni, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyin ve hepsi birbirini özümseyene kadar birkaç dakika bekleyin. 5. Ekmekleri dilimleyin ve ızgarada kızartın. Üzerine biberlerden koyarak servis yapın. Ben tecrübe yaptığım için 2 tane biber kullandım ve diğer malzemeleri oranlı olarak azalttım. |