![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Güveçte Şehriyeli Yaz Türlüsü
Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 750 gr dana veya koyun kuşbaşı 2 Çay bardağı arpa şehriyesi 5-6 Dal taze soğan 3 Adet yeşil biber 3 Adet domates 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Çay kaşığı tozşeker 1.5 Su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı * Soğan ve biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. * Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. * Tencerede 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp etleri ek edin ve rengi dönene kadar kavurun. * Soğan ve biberleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. * Suyunu çekince domates, tuz, karabiber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin (gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz). * Kalan yağ ile şehriyeyi kavurun. * 1.5 su bardağı su ve tuz ekleyin. * Şehriyeler tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. * Şehriyeyi güvecin dibine yayın ve ortasına etleri yerleştirin. * 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin. * Sıcak olarak servis yapın. |