![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Etli Ekşili Brüksel Lahanası
Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 150 gr kuşbaşı kuzu eti 1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı margarin 3 Adet havuç 2 Adet patates 1 Çorba kaşığı salça 400 gr brüksel lahanası 2 Su bardağı sıcak su 2-3 Diş sarımsak 1 Adet limon suyu Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz Hazırlanışı * Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurun. * Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ek edip, kavurmaya devam edin. * Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırın. * Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla beraber ete katın. * Üzerine sıcak su ek edip, 20 dakika pişirmeye bırakın. * İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırın. * Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın. |