![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Pimpirim Aşı
Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem Yarım kilo semizotu 2 Çorba kaşığı pirinç 2 Adet domates 1 Adet soğan 2 Adet çarliston biber Yarım çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, kırmızı pulbiber Hazırlanışı * Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp, bol suda yıkayın. * Sularını süzüp, ikiye bölün. * Tencereye 2 su bardağı sıcak su ek edin. * Pirinçleri yıkayıp, tencereye aktarın. * Pirinçler yarı yarıya pişene dek haşlayın ve içine semizotunu ekleyin. * Semizotu yumuşayana dek haşlandığında tencereyi ateşten alın. * Büyükçe bir tavaya sıvıyağı alın. * Küçük küçük doğranmış soğanı ve çekirdekli kısımları çıkarılmış biberleri beraber kavurun. * İçine rendelenmiş domatesleri ek edin. * Domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam edin ve tuzunu ayarlayın. * Semizotlu karışımı delikli kepçe ile tencereden alıp, soğanlı domatesli harcın üzerine ek edin. * Arasıra karıştırarak 3-4 dakika kavurun. * Servis tabağına aktarın. * Üzerine kırmızı pulbiber serpiştirip, servis yapın. |