![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
500gr yağsız dana eti Bir su bardağı soyulmuş badem 3 Yemek kaşığı zeytinyağı Bir diş sarmısak 5 Yemek kaşığı soya sosu 6 Yemek kaşığı ak şarap 1 Tatlı kaşığı nişasta 8 tane yeşil biber HAZIRLANIŞI Eti şerit şerit doğrayın. Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın. Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun. Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ek edip beraber yumuşatın.Daha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ek edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri katın.Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz. AFIYET OLSUN! |