![]() |
![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler: ( 8-10 Kişilik)
1 Adet Pırasa 3 Adet Taze Fasulye 1 Adet Havuç 1 Adet Patates 1 Adet Kereviz 2 Adet Yumurta Sarısı 1,5 Kase Yoğurt Yeteri kadar tuz,10 su bardağı sıcak su 1,5 Aş Kaşığı Un 1,5 Aş Kaşıgı Tereyağı Yarım limon Üzeri için : 1,5 Aş Kaşıgı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı BiberDoğranmış kereviz yaprakları Yapılışı : İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ek edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ek edip pişirmeye devam edin.Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 aş kaşığı çorba suyundan içine ek edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ek edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökün.Üzerinde doğranmış kereviz yaprakları ile servis yapabilirsiniz. |