![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
MALZEMELER
280 gr Yoğurt (1 su bardağı) Nane Tereyağı 200 gr Kıyma Tuz , Karabiber 1.5 lt Et Suyu 1 Aş Kaşığı Domates Salçası 1 Aş Kaşığı Biber Salçası 1/2 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi Kızartmak İçin Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 aş kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın. Et suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ek edin. Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ek edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ek edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın. |