![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler : 750 gr bamya Tuz 1/2 su bardağı sirke 2 tane kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 500 gr kemiksiz, but kısmından tavuk 4 tane orta boy domates 2 tane sivribiber 2 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı limon suyu -------------------------------------- Hazırlanışı : Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesin. Bol kaynar suya sirke koyup bamyaları bu suda 1-2 dakika haşlayıp süzün. Süzdüğünüz bamyaların üzerine soğuk su ek edip yine süzün. Tavuk etlerini kuşbaşı biçiminde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları pembeleştirin. Tavuk etlerini ek edip 5 dakika karıştırarak yağda çevirin. Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp küçük doğrayın ve tavuk etlerine ek edin. Bamyaları başları yukarı istikbal şekilde tencerenin içine dizin. Sivribiber, tuz, limon suyu ve ortasından ikiye ayrılmış soğanı bamyaların üzerine yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte bamyalar bırakacakları suyu çekip hafif sararıncaya kadar 10-15 dakika pişrip kaynar haldeki et suyunu ek edin. Bamyaların üzerine ağırlık yapması için bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın ve ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. |