![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Mantarlı Sarma Bonfile
Malzemeler: 6 tane ince dövülmüş bonfile 1 su bardağı kıyılmış mantar 1 baş soğan Çeyrek demet maydanoz 1 tutam dereotu 1 aş kaşığı margarin Kızartmak için : 1 tane yumurta 2 çay bardağı un 1 su bardağı galeta unu 1 su bardaği sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Bir aş kaşığı yağ, kıyılmış mantar ve yemeklik doğranmış soğanı, mantarların suyu çekinceye kadar kavurun. İçerisine kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuz ek ederek ocaktan alın. Dövülmüş bonfileyi biraz tuzlayın. Üzerine mantarlı içten sürüp tomar yapın. Yayvan bir tencerede yarım çay bardagı su ile suyunu çekene kadar pişirin. Servisten 15 dakika önce sırasıyla çırpılmış yumurtaya, una, yine yumurta ve galeta ununa batırarak sarı renkte kızarıncaya kadar pişirin. Sebze garnitürleriyle servise sunun. |