![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
- 500 gr. orta yağlı kıyma, - 1 tane kuru soğan, - 2 diş sarmısak, - 1 tane yumurta, - 2 dilim ekmek içi, - Tuz, karabiber, kimyon, - 3 orta boy domates, - 3 orta boy patates, - 3 tane patlıcan, - 1 aş kaşığı domates salçası, - 1 tatlı kaşığı biber salçası, - 1 su bardağı sızma zeytinyağı. Yapılışı Kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, ufalanmış ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ek edin. Yumurtayı kırın. İyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Teflon tavada 2 yüzünü de kızartın. Patlıcanları alacalı soyup, 1 cm. kalınlığında yuvarlak kesin. Sıvı yağda kızartın. Patatesleri soyup, domateslerle beraber halka şeklinde kesin. Yuvarlak fırın kabına köfte, patlıcan, domates, patetes sıralaması ile yuvarlak olarak dizin. Yarım çay bardağı sıcak suda domates ve biber salçasını eritip, üzerine gezdirin. 180°C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip, servis yapın. Afiyet olsun. |