![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
BALIK KEBABI
Malzemeler: 1 kg ak etli balik 4 tane sogan 2 tane limonun suyu bir tutam kirmizi pul biber 2 çay kasigi kimyon 1 çorba kasigi domates salçasi 2 tane defne yapragi 20 tane kiraz domates 5 tane ortaboy kabak 4 çorba kasigi zeytinyagi tuz-karabiber Yapilisi: Sogani robotta ezip, limon suyu, pul biber, salça, kimyon, kiyilmis defne yapragi ve zeytinyagi ek edin. Balik etlerini orta boy dograyip,sosa ek edin ve 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Domateslerin saplarini çikarip, kabaklari ince dilimleyin. Kabak,domates ve balik parçalarini degisimli olarak sise dizin.250 C ye ayarlanmis firinda 10-15 dakika pisirin. Dilerseniz sisleri sik sik çevirerek izgarada da pisirebilirsiniz. |