![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Viyana Usulü Şinitzel
Malzemeler: 150 gr kontrfile, 2 tane yumurta, 1 su bardağı un, 1 miktar ak ekmek, kızartmak için sıvı yağ, 2 tane patates, ½ domates, 2 dal taze soğan, 2-3 dal taze nane, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 çay kaşığı hindistancevizi, 1 tane limon suyu, tuz ve karabiber Hazırlanışı: Eti düz bir zeminde suyunu kaçırmayacak şekilde döverek inceltin. Eti hafif nemliyken elenmiş una bulayın. çok unlar silkelendikten sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Daha sonra kabukları çıkarılmış ve ufalanmış ekmek içlerine bulayın. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü rengi altın sarısı olana dek kızartın. Kağıt peçete üstüne alınarak çok yağı süzdürülür ve daha önceden ısıtılmış servis tabağına konur. Haşlayıp küp küp doğradığınız patatesleri hardal ve hindistancevizi ile karıştırıp, tuz, limon ve karabiberi atın. Taze soğan ve domatesle tabağı süsleyip servis yapın. |