![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler :
1 kğ. küçük domates -250 gr. kemikli et 300 gr. yağlı koyun kıyması 2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan 1 aş kaşığı salça 2 aş kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber Bildik Dolması (Malatya) yemeğinin hazırlanışı: Küçük katı domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan pirinç tuz karabiber salça oyulan domatesle*rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur su ilâvesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Not: Kemikli et yerine kemik kul*lanılabileceği gibi et suyu ile de pişirilebilir. |