![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
İki Renkli Biber Çorbası
Çorbaya geçmeden önce sebze suyunu hazırlayarak işe başlamak lazım. Çorbaya berrak su da ekliyebilirsiniz ama hem lezzet hem de vitamin bakımından sebze suyuyla berrak su arasında ayrım olduğunu söyliyeyim. Sebze Suyu Malzemeler:6 su bardağı sebze suyu için 1 cup = 250 ml.'lik su bardağı * 1 tane pırasa; 2-3 parçaya kesilmiş * 1 tane kuru soğan; soyulup iki parçaya kesilmiş * 1 tane havuç; soyulup 2 parçaya bölünmüş * 10 tane mantar; iri iri dilimlenmiş * 1 tane kereviz sapı; 2-3 parçaya bölünmüş (kereviz sapı bulamazsanız kerevizin kendisini kullanabilirsiniz.) * Yarım demet maydanoz * 10 tane tane karabiber * 1 tane defne yaprağı * 7 su bardağı su Tarif: 1. Genişçe bir tencerenin içine hazırladığınız bütün malzemeleri koyun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynayana kadar hızlı daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin. Süzdürün ve çorbalarınızda pilavlarınızda kullanın. İki renkli çorba yapmak için ocağın üstüne iki ayrı tencere koyun ve iki çorbayı da aynı anda hazırlamaya başlayın. Çorbalarınız hazır olunca bir kepçe sarı çorbadan bir kepçe kırmızı çorbadan alın ve kasenin içine aynı anda çorbaları dökün. Kıvamları aynı olduğu için birbirine karışmadan duracaktır. |