![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Bademli Sebze Çorbası
Malzeme - 3 aş kaşığı Sana Kase - 1 tane havuç - 1 tane kabak - 2 tane pırasa - 1 tane patates - 1 su bardağı mısır - 4 tane taze soğan - 8 su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Terbiyesi: - ½ limonun suyu - 1 tane yumurta sarısı - ½ su bardağı İri çekilmiş badem veya ağ badem Hazırlanışı Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin. Pırasaları ayıklayıp ince ince kıyın. Patatesin kabuğunu soyup rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kâsede bekletin. Taze soğanları ayıklayıp saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın. Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp içine kıyılmış pırasaları ek edip kavurun. Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havucu kabağı suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ek edip kavurmaya devam edin. Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı et suyunu kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın. Çorba ateşte kaynarken terbiyesi için küçük bir kâsenin içerisinde limon suyunu yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden derhal önce terbiyeyi karıştırarak çorbaya ek edip bir taşım çorbayı kaynatın. (Terbiyeyi ek ettikten sonra çok kaynatırsanız terbiye kesilir.) Servis tabağına aldığınız çorbayı taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip sıcak olarak servis edin. |