![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]() Malzemeler : 2 tane Çipura (kişi sayısı kadar) 3 tane kuru soğan 3 tane domates 2 tatlı kaşığı tereyağ 1 limon ½ demet maydanoz 2-3 diş sarımsak tuz Yapılışı : Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir. Üzerine halka doğranmış soğanlar yerleştirildikten sonra yıkanmış ve temizlenmiş balıklar konulur. Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır. Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır domatesler küp küp doğranırtuz ek edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir. Son olarak kalan domates soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilereksıcak servis yapılır.Afiyet olsun |