Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:09
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Balık Sarması

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
8 Parça ak etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ak şarap
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Balık filetolarını tezgaha yayın.
* Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
* Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
* Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
* Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, tomar şeklinde sarın.
* Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
* Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
* Süt ve şarabı ek edip sürekli karıştırarak kaynatın.
* Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
* Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
balık, sarması


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:14.


mersin escort alanya eskort