![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Zencefilli Patlıcan Ezmesi (4 Kişilik)
Malzemeler: 1 kg patlıcan, sapları alınmış 175 ml yoğurt 1 diş sarmısak, ezilmiş 1 aş kaşığı şeker 1 çay kaşığı zencefil 1/2 çay kaşığı kimyon Tuz ve karabiber Maydanoz, süslemek için Hazırlanışı: Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın. Patlıcanları bir çatalla delin. Sonra 45-60 dak. bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin. Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın. Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın. Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın. 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun. Servis etmeden önce maydanozla süsleyin. SERVİS ONERİLERİ: Ezmeyi küçük pide, salatalık, biber, vs. ile servis edin. Afiyet olsun... |