Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 11.Nisan.2019, 21:07
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Ekşili Nohutlu Bamya

Ekşili Nohutlu Bamya
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 7
Yöntem
1 Su bardağı nohut
1 Kilo bamya
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
1 Adet limon
1 Adet sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı karabiber
4 Tatlı kaşığı tuz
Nohudun haşlanma süresi 40 dakika


Hazırlanışı

* Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
* Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
* Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
* Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
* Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
* Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
* Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ek edip 5-10 dakika daha kavurun.
* Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla beraber tencereye ekleyin.
* Ayırdığınız et suyunu da ek edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
* Piştikten sonra servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bamya, ekşili, nohutlu


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:34.


mersin escort alanya eskort