![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler:
- 1 su bardağı iri kıyılmış koz - 1 paket yumurtalı erişte (400 - 500 gr.) - 1 tane orta boy soğan - 3 tane orta boy havuç - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 kutu labne peyniri - 1/2 demet maydanoz - Tuz, karabiber Yapılışı: - Erişteyi tuzlu kaynar suda 8 - 10 haşlayıp, suyunu süzün. - Soğan ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. - Zeytinyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ekleyip hafif kavurun. Havucu ve isterseniz ak şarabı ek edin. Havuç yumuşadıktan sonra labne peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ek edip, karıştırın. - Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine cevizli sos döküp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun |