![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Topik
Topik tarifi MALZEMELER 1 kg.nohut 5-6 tane patates 4 kg. soğan 750 gr. tahin 1 çorba kaşığı şeker Karabiber Dolmabaharı Tarçın Tuz HAZIRLANIŞI Nohutlar bir gece önceden ılık suya ıslatılır. Ertesi sabah haşlanır. Sonra robotta püre haline getirilir. Patatesler de haşlanarak püre yapılır ve nohutlara ek edilir. İçine 250 gr. tahin, tuz, karabiber karıştırılır. İçi Önce soğanlar kapağı kapalı, kısık ateşte 2 saat pişirilir. Sonra kapağını açıpsuyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Soğanlar ılıkken, içine art kalan tahin, karabiber ve diğerleri eklenir. Onun da ortasına soğan harcı konulup, naylon dört tarafından kapatılır. Soğuk servis edilir. |