![]() |
![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Malzemeler
Mutfak Zorluk 2 Süre 55 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 4 Tane enginar 250 gr asma yaprağı 1 Tane limon 2 Tane soğan 1 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Tane kesme şeker 1 Su bardağı pirinç 1 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 Çorba kaşığı kuş üzümü 1 Çay kaşığı dolma baharatı 5 Tane karanfil Yarım demet dereotu 1 Tane havuç 2 Tane piyazlık doğranmış soğan Tuz, kuru nane ve rezene Üzerine : Limon suyu, zeytinyağı ve su Hazırlanışı * Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın. * Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. * Pirinci ek edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun. * 1 su bardağı su ek edin. * Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun. * Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. * Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın. * Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. * Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın. * Geniş bir tabağa 4 tane asma yaprağını yayın. * Üzerine enginarları oturtun. * Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun. * Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın. * Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın. * Tencerenin dibine 2 tane piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin. * Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ek edin. * Kısık ateşte 30 dakika pişirin. * Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın. * NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz. |